- Hjem I Nyheter I Bilder I Film I Gjestebok -

   

 
 
Lofotrampen

Her er det nyheter om rampen som Inge og Markus har bygget i Kabelvåg.

NrkRadio intervjuet oss: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.4242042

Bonusdag 5 (dag 17) 2009

Nå har vi jobba enda mer, det var på tide med litt oppussing, og med støtte fra Frifond kjøpte vi inn noen nye veggplater og fikk tetta noen hull.
I tillegg fikk vi lagt nye vegger på innsiden, noe som gjøre skatinga tryggere og mye mer behagelig! Vi har også kjøpt inn hjelmer og beskyttelse til klubben slik at alle kan skate tryggere. Det var en god gjeng som jobba, noen fra Folkehøgskolen, Magnus og jeg. Det som gjenstår nå er rydding utenfor og en bedre dør.

 

Bonusdag 3 og 4 (dag 15 og 16)

Surfa! På kvelden ble det er toppers session med flere nye tricks. bl a. kickflip i buen. Neste dagen malte jeg hele rampen og begge platåene. Gul! Mange timer maling.

Bonusdag 2 (dag 14)

All restplanken er ryddet, grus har blitt lagt rundt hele bygget (for å unngå trekk og fukt inn) og sløydsalen er ryddet. I kveld er det liten storm, så bygget får sin 1. test.
Dagens: Rydding


Bonusdag (dag 13)

Småjobbingen er igang. Bare jeg (marqs) som jobber. Snekret trapp til inngangen, gjorde ferdig de siste ondulineplatene og ordnet papirarbeidet fra ByggMakker. Det ble 35000 derfra. har gjort regnskap i dag. Alt vi har handlet nå er på 47000. 2000 mindre enn vi har. En kjempegod skatesession i kveld og.
Dagens tricks: "back to back" blunt. (blunt og så switch blunt) -etter mange høye brøl..

 

Dag 12


Den siste veggen ble lagt og ellers litt småjobbing. Vi sa oss ferdige og tok en "vellfortjent skatesession", som vi så fint valgte å kalle det. Inge dro med fly kl 6. Jeg fortsatte skatingen sammen med resten av ledelsen av Vågan skateklubb etter en liten middagspause.
Dagens: FERDIG!


 

Dag 11


Etter en herlig kveld på Præstengbrygga kom mange hjelpere til for å bidra til byggingen neste dag. Taket ble fort påbegynt, og gikk i rasende fart. Vi la diverse planker, mye funnet på dynga og noe innkjøpt. -Billig tak! Vi la også De første Onduline platene. (bølgeplater av hard asfalt-vindtett). Etter en smakfull middag hos Eivind fortsatte vi med å legge ondulineplater på veggene. Vinden og regnet kom, men vi fortsatte. Da kvelden kom var det kun meg og Inge igjen. Vi var gira på å få gjort mest mulig denne dagen. Det ble en lang kveld med effektiv jobbing. Vinden blåste opp til storm, og regnet lå nærmest vannrett. Kl ble kvart over 1 før vi dro hjem.
Dagens jobb: Sv ært effektiv taklegging og bygget forandret utseende totalt.

Dag 10

Hele skjelettet ble ferdig og døra kom på plass! Vi satt også opp sperrene til taket. Dette ble det avgjørende steget for at vi fortsatte byggingen. Skulle vi klare det før Inge skulle dra, måtte vi gjøre det nå.
Dagens kulde: Kald i ræva, av å sitte på klissvåte toppsviler og skru taksperrer.

 

Dag 9

 

Fredag.

 

Det vil si siste dagen i uka muligheten for en godkjenning fra kommunen. Vi ventet hele dagen i spenning,men ingenting kom.Vi har bestemt oss for å bygge ferdig hallen, selv om vi ennå ikke har fått byggetillatelsen. Valget ble tatt da vi så at energien som var rundt byggingen fantes kun der og da, og at om vi hadde ventet, ville det gått mye tregere og resultatet ville kanskje ikke ha blitt det samme. Vi så ikke helt problemet rundt å bygge et etterlengtet tilbud for ungdommen som vi vet at er bygget rett i følge forskriftene. Kommunikasjonen fra kommunens side var heller ikke å skryte av, vi ble lovet å høre fra dem, men har ennå ikke hørt noe om hvor lang tid det ville ta for å få papirene i orde Jobbet med å flytte stenderne og sette spikerslagene på plass.
Dagens: Irritert

 

 

 

 

Dag 8

 

 

Nå begynner vi å tappes for krefter, mye motgang fra kommunen, papirer tar lang tid å fylle ut, men vi jobber på. Flyttet alle stendere, og begynt med spikerslag, selv om vi egentlig ikke får lov til å gjøre noe mer på byggeplassen, satser på at det er greit, vi jobber under kategorien ”sikring av bygget”, - og det er vel ikke trygt før det er ferdig?
Både jeg og Markus merker det på kroppen etter over en ukes hardt arbeid fra tidlig morgen til sent på kveld, det verker i hender, bein og armer. -Vi sover godt om natta, kan man si!
Dagens følelse: SLITEN!

 

Dag 7

 

Vi har hatt en slapp morgen, men fikk opp farten utover kvelden. Har også hentet mer materialer fra dynga, og har kanskje en tredjedel av taket nå! Vi har flyttet stenderne på tre av fire vegger, slik at de nå følger kommunale forskrifter.
Dagens funn: sparkesykkel, gardintrapp og kjelelokk på dynga.

 

 

Dag 6

 

Rainy day! Kun problemer med kommunen, vi har fått en full byggestopp, og er vel litt sure. Tross problemene har vi festet alt av stendere, skaffet dør, spikret skråavstivere, og hentet takmaterialer fra dynga, med disse sparer vi noen tusen kroner. Tok en god og lang skatesession med bygdas ungdom, og det virker veldig lovende, de er interessert, og ivrige på å lære å skate.

Dagens gode nyhet: Siden vi allerede var i rådhusen i dag tok vi turen innom Ivar Martin, som deler ut penger fra Ung i Vågan, og han satt med søknader og delte ut penger da vi kom inn døra, han var ivrig på at rampen skulle bygges og lovte oss 10.000kr til, så da har vi totalt fått 20.000 fra fondet. Disse kommer godt med da vi har sprengt budsjettet med godt over 10.000 kroner!

 

 

Dag 5:

 

Nå har vi fått nytt håp, veggene oppe, og de blir høye! Masse plass til å hoppe og sprette! Rampen er i dag 100 % ferdig med plater og alt, copingen er vel det man kan kalle perfekt, god til stands og fin å grinde på.

Dagens ramp: Fin å skate på!

 

 

Dag 4

2. des. 07

Pausedagen. Vi dro til Unstad for å surfe, i og med at det var meldt epic, og fordi Inge ikke får så alt for mye surf i Trondheim. -Det ble go'surf! Ettermiddagen og kvelden gikk så til bygging. Vi gravde 6 hull til bakkefeste for bygget. Mye har graving, men med mye hjelp gikk det forholdsvis greit. Satt på noen midlertidige copinger, og vi ser at det blir riktig. Tok en skatesession tilslutt. En litt tidligere avsluttning ga oss muligheten til å skrive søknader til bedrifter i nærområdet om mer penger. Vi er nemlig ca 10.000 for kort.

Dagens problem: Grusen vi fikk må ha hatt mye fuktighet i seg, for det øverste laget var bokstavelig talt steinhardt!


 

Dag 3

1. des. 07

Vi har stått på som bare det, ganske alene i dag, men rampen er straks klar. Vi har fått sammen hele skjellettet, og det underste laget med plater er på!!!
Øystein har også gravd det første hullet der vi skal støpe for bygget som skal stå over og rundt rampen.
Har skata på rampen i dag!! Føles fantastisk!


Dagens problem: VI TRENGER COPING (rørene som er på toppen av hver bue)!
Har også laget platået litt kortere enn vi trodde, men det viste seg at det kanskje ble bedre slik.


 

Dag 2

30. nov. 07

Dagen begynte med 4 lass grus (i alt ble det 5 lass) og i forkant hadde vi fått beskjed om at det var 100 kroner lasset. Da vi skulle betale sa han, "100 kroner for alt sammen". De første timene gikk altså til utgjevning av området. Etter dette var vi kjappe med å få ut dragerne og skru på buene. Ivrigheten steg og det tok ikke lang tid før vi fikk reist dette opp. Gleden i å slå spiker igjen var stor! Vi fikk mye hjelp idag, og vi ble supereffektive. Mye av reisverket er oppe.

Dagens glede: Prisen på grusen og at vi kom så langt som vi gjorde med byggingen.

 

 

 

Dag 1

29. nov. 07

Inge kom opp til Lofoten på morgenen etter noen flyforsinkelser kvelden før, og vi satte i gang med anskaffelse av utstyr, tilbud og materialer.
De firkantede politikerne har vært litt fram og tilbake med byggetillatelsen, men vi fant ut av at vi bare måtte ta sjansen, så vi er allerede ferdig med å grave ut området, skjært ut buene og dragerne ligger klare.

Dagens store problem: Vi har kjørt tunge hengere flere ganger i dag, men da vi hentet det første (som også ble dagens eneste) lasset med grus som skulle brukes til planering og drenering under rampen, stoppet vi midt i den største bakken på vei mot Kabelvåg. Det ble noen hundre meter kø, en tulling som ville hjelpe oss, men bare kjefta og sto i veien, kort, men greit møte med onkel, og litt svinn av grus på veien før vi fikk snudd hengeren og kjørt ned igjen. Forsøk nr. 2 med mer fart og mer luft i dekkene gikk bedre og vi kom fram til slutt.

Isak og Marius hjalp til med graving på ettermiddagen, og vi ble ferdig ved 10tiden i dag.

Weggebros

Inge Wegge

Markus Wegge

Håkon Wegge 

 

WEGGEbros.com © 2007